DMC, wat is het?

wat is een dmc

Naast het zijn van een reisorganisatie voor bedrijfsreizen, fungeert TripBuilders ook als DMC. In jouw zoektocht naar een groeps- of bedrijfsreis ben je dit begrip waarschijnlijk vaker tegengekomen, maar wat is het eigenlijk? En wat zou een samenwerking met een DMC jouw bedrijf kunnen opleveren? Wij vertellen het je!

DMC

Een DMC, kort voor Destination Management Company, doet meer dan je denkt! Kort gezegd bezit een DMC veel specialisme in wereld van MICE, wat staat voor meetings, incentives, congresses & events. Maar een DMC gaat verder dan dat. Ze hebben een zeer uitgebreid netwerk wat zich focust op bestemmingen binnen hun aanbod. Een DMC verzorgt niet alleen activiteiten binnen de MICE-markt. Binnen hun netwerk vindt je ook accommodaties, vervoerders als vliegmaatschappijen, busbedrijven, en ga zo maar verder. Bovendien opereren DMC’s vaak in de landen die ze aanbieden, wat leidt tot betere communicatie met lokale ondernemers. Hiermee voorziet een DMC jou dus van een scherpere prijs! Plus: door ter plaatse werkzaam te zijn kennen DMC’s vaak dé verborgen parels van een bestemming, en bieden ze jou de echte must-sees!

Waarom werken met een DMC?

Geef het werk uit handen!

Het organiseren van MICE is een lang en ingewikkeld process wat veel voeten in de aarde heeft. Zeker voor in-house event managers, die buiten het organiseren om al een drukke agenda hebben. Daarbij bezitten zij meestal niet de uitgebreide kennis die een DMC over kan brengen. Je wilt natuurlijk gaan voor een soepel en stressvrij process. Daarom is het zinvol om de handen ineen te slaan met een kundig bedrijf dat weet hoe de vork in de steel zit!

Professioneel en deskundig

Dankzij hun uitgebreide netwerk heeft een DMC een breed aanbod. Bijkomend voordeel is dat een DMC in constante connectie staat met hun partners, en daardoor vanuit een competitief oogpunt de beste aanbieder voor jouw wensen kan vinden. Daarnaast hebben DMC’s – mede door hun jarenlange ervaring – een grote naamsbekendheid. Er wordt vaak rechtstreeks met vertrouwde partners gewerkt, wat tot veel flexibiliteit zorgt. Meer over onze directe inkoop lees je hier. Door ‘tussenpersonen’ buiten het process te laten is er heldere en doelgerichte communicatie, en wordt er gerekend met eerlijke marges. Dit levert dubbel en dwars goede samenwerkingen op, wat op zijn beurt weer leidt tot een solide positionering in de markt.

Meerwaarde

Reisorganisaties hebben vaak veel kennis in de producten die ze aanbieden en de partners met wie ze werken. Veel reisbedrijven outsourcen dit zelfs naar een DMC. TripBuilders is een reisorganisatie en DMC in één, en kan jouw bedrijf daarom zelf nét die extra aandacht, service en scherpe prijs bieden. Tevens is het mogelijk om de professionals van een DMC zelf mee te laten reizen. Op die manier ben je verzekerd dat ingewikkelde taken uit handen worden genomen. Het enige waar jij aan hoeft te denken is genieten van jouw incentivereis, workation, en ga zo maar verder. 


Tip: wees transparant in het contact met je DMC. Wees goed voorbereid. Denk bijvoorbeeld aan het vaststellen van een bepaald budget, een voorkeur in bestemmingen, en wat is eigenlijk het doel van de reis? Als je al deze aspecten op een rijtje hebt, kun je helder en doelbewust in gesprek met je DMC. Voor je het weet is het tijd om je koffer te pakken!

Wist je dat ons moederbedrijf Barrio Life fungeert ook als DMC? Lees er hier meer over!