Grote diversiteit in de groep? Zo organiseer je een reis die past bij alle wensen!

Met een groep op reis kan hartstikke leuk zijn. Maar wat als iedereen andere wensen en behoeftes heeft? Hoe zorg je ervoor dat iedereen het naar z’n zin heeft? Lees verder en achterhaal hoe je een reis organiseert die past bij alle wensen van jouw groep.


1 Activiteiten kunnen verschillen 

Met veel mensen op reis betekent veel verschillende meningen. De een houdt van een avondje op stap terwijl de ander liever vroeg in bed ligt om de volgende dag musea te bekijken. Het is toch belangrijk om hier een balans in te vinden. Bedenk van te voren wat voor reis dit gaat worden, dat scheelt een hoop gedoe. Zorg ervoor dat iedereen een beetje z’n zin krijgt. Wil de ene helft een stedentrip en de andere helft een strandvakantie? Plan dan verschillende soorten uitstapjes zodat iedereen tevreden is!
2 Splits de boel op 

Is de helft van de groep het toch echt niet eens met een activiteit? Deel het gezelschap dan op in kleinere groepjes. Als sommigen van jullie willen wandelen en anderen liever naar het strand gaan, is het niet nodig om de ene helft te dwingen om tegen hun zin iets te gaan doen. Als je de groep op splitst kan iedereen zijn eigen gang gaan. Uiteraard kan je na de activiteiten weer samen komen om alle avonturen te bespreken met elkaar!
3 Accommodatie voor een diverse groep

Vaak hebben mensen verschillende ideaalbeelden over de perfecte accommodatie. De ene helft vindt het wellicht erg belangrijk om in een wat luxer hotel te verblijven met veel privacy. Terwijl de andere helft hier eigenlijk niet zoveel om geeft. Probeer ook hier een middenweg in te vinden. Het is voor beide partijen het makkelijkste om toch wel rekening te houden met privacy, aangezien dit vaak een big deal is voor mensen. Maar privacy betekent niet gelijk een vijf sterrenhotel, gemiddelde hotels kunnen ook prima privacy bieden! Wat niet handig is bij een groep met verschillende meningen is een villa huren, daarbij zit iedereen veel bij elkaar op de lip. Heel luxe maar niet praktisch! 
4 Iedereen is welkom 

Wanneer er veel diversiteit is in een groep, is het belangrijk om met iedereen rekening te houden. Denk hierbij aan zaken als geloof, allergieën en andere verschillen. Wanneer iemand behoefte heeft om te bidden voor het eten zorg dan dat hier genoeg ruimte voor is. Hetzelfde geldt voor verschillen tijdens het eten. Wanneer mensen bepaalde wensen hebben met het eten, zorg er dan voor dat dit mogelijk is. Tegenwoordig is het heel normaal om bijvoorbeeld vegetarisch te zijn, het is dan ook belangrijk dat jij als organisator hier rekening mee houdt!
5 Maak het bespreekbaar!

Je kan niet bij iedereen in de portemonnee kijken en vaak willen mensen dit ook helemaal niet. Het is dus handig om van te voren een budget af te spreken zodat er geen vervelende verrassingen kunnen ontstaan. Tijdens het bespreken van het budget is het belangrijk om rekening te houden met mensen die het er niet graag over hebben. Geef bijvoorbeeld verschillende opties: een reis met veel activiteiten wat meer gaat kosten of een reis met meer vrije tijd wat iets goedkoper zal zijn.