Een bedrijfsreis organiseren – 6 praktische zaken waar je rekening mee moet houden 

Met je personeel op reis is een gave ervaring. Maar er zijn toch een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden voordat de reis begint. Ga goed voorbereid op weg door de volgende tips aan te houden!1 Eet je dat niet op?

Tegenwoordig is het heel normaal om bepaalde ingrediënten niet te eten. Veel mensen zijn vegetarisch of zelfs veganistisch. Dit zijn belangrijke punten om mee te nemen als je op bedrijfsreis gaat. Bespreek het van te voren met het personeel zodat de restaurants waar jullie gaan eten rekening kunnen houden met deze dieetwensen. Let hierbij ook op met allergieën en dergelijke. De medewerkers zullen het waarderen als je hier rekening mee houdt!
2 Inchecken voor de vlucht

Het is fijn om zonder enige complicaties aan te komen bij het verblijf. Zorg dus van te voren dat het inchecken is besproken onderling. Is het voor jullie praktischer om iedereen apart te laten inchecken of is het handiger om iedereen in een keer in te checken? Dit zijn zaken die handig zijn om van te voren aan te geven. Wij raden aan om iedereen in een keer in te laten checken, dit scheelt een hoop tijd!3 Kamer indeling

Wat misschien wel het belangrijkste is van een bedrijfsreis is dat de werknemers op hun gemak zijn. Is er budget voor ieder een eigen kamer? Zo niet bespreek dan van te voren de kamerindeling. Op deze manier kom je erachter wie er bij wie op de kamer zou willen slapen.
4 Zijn je documenten op orde?

Je wilt niet voor vervelende verrassingen komen te staan tijdens de reis. Controleer dus goed of alle paspoorten niet verlopen zijn en of je wellicht andere documenten nodig hebt voor vertrek. Bespreek dit van te voren met je personeel zodat er niks fout kan gaan. Zodra je andere documenten nodig hebt, bijvoorbeeld voor een verre bestemming, zorg er dan voor dat je dit vroeg van te voren geregeld hebt.
5 Verdiep je in het programma

Als je een bedrijfsreis boekt met een vol schema is het van belang om het schema van te voren goed door te nemen. Bekijk wat er per dag op de planning staat en voorkom te laat komen. Hierbij is het natuurlijk fijn als de medewerkers zelf ook het programma doorlezen zodat iedereen op de hoogte is van de tijden en activiteiten.6 Ik ga op reis en neem mee

Voor verschillende activiteiten zijn uiteraard ook verschillende attributen nodig. Dus gaan jullie een verre wandeling of een zware fietstocht maken? Zorg dan dat je wandelschoenen zijn ingepakt. Is er een mogelijkheid om te zwemmen? Vergeet dan de zwemkleding niet! Vind de reis plaats in het voor of najaar? Dan is het handig om een vest mee te nemen omdat het in de avond flink kan afkoelen.