6 redenen om te investeren in teambuilding

1 Een fijne sfeer op de werkvloer

Om het gezellig te houden op de werkvloer is het belangrijk dat er wordt geïnvesteerd in teambuilding. Samen activiteiten ondernemen zorgt ervoor dat mensen elkaar beter leren kennen en dat ze samen plezier kunnen hebben. Hierdoor wordt er een positieve werksfeer gecreëerd. Een positieve werksfeer zorgt voor gemotiveerde medewerkers en voorkomt conflicten binnen het team.

 

2 Communicatie is key 

Wanneer de communicatie op werk niet helemaal lekker loopt of collega’s niks durven aan te geven, is het tijd om de teamspirit te verbeteren.Tijdens teambuilding gaan de spanningen van werk even aan de kant en is het tijd om zonder druk met elkaar te kletsen. Dit kan ervoor zorgen dat collega’s de volgende keer, op de werkvloer, sneller iets durven aan te geven. Hoe beter de communicatie op werk is hoe beter de samenwerkingen tussen collega’s verloopt.

 

3 Vertrouw me maar: teambuilding voor vertrouwen

Door activiteiten te ondernemen waarbij mensen hun grenzen moet verleggen en angsten moeten overwinnen, groeit het onderlinge vertrouwen. Dit vertrouwen wordt doorgezet op de werkvloer en zo ontstaan er minder snel conflicten tussen medewerkers. Het vertrouwen brengt een positieve sfeer mee naar de werkvloer. Ook is verbeterde communicatie een van de gevolgen.

 

4 Teambuilding vraagt om verbinding 

Teambuilding geeft collega’s de kans om elkaar op een andere manier te leren kennen. Vastgeroeste groepsdynamiek en hiërarchie binnen het bedrijf verdwijnen als zon voor de sneeuw tijdens een teambuilding activiteit. Samen nieuwe dingen ontdekken en doen zorgt voor verbinding. Collega’s achterhalen nieuwe kwaliteiten van elkaar en gaan elkaar meer waarderen. 

 

5 Resultaat wordt behaald

Doe een activiteit waarbij het werk team een resultaat kan behalen. Wanneer het doel wordt behaald, krijgen ze meer vertrouwen in de samenwerking. Bespreek dit op werk, laat weten welke resultaten behaald moeten worden en je zult merken dat de werknemers gelijk aan de slag willen. Dit zie je dus weer terug op de werkvloer.

 

6 Een bedankje kan geen kwaad

Teambuilding is niet alleen goed voor de band tussen collega’s maar het verbetert ook de band met de leidinggevende. Het laat zien dat de werkgever tevreden is met het team en er wat over heeft om te zorgen dat het team content is. Zo hebben de werknemers weer meer waardering voor de werkgever. Uiteindelijk is het resultaat dat de werknemers meer willen werken voor de organisatie.

 

Dus oftewel, teambuilding is nodig!

Een gevoel van trots, waardering, vertrouwen en verbinding leidt uiteindelijk tot een productiever team. De investering in een teambuildings reis, is dus echt een investering die de moeite waard is. Een positieve sfeer op de werkvloer, collega’s die meer over hebben voor de organisatie en meer respect onderling. De communicatie die verbeterd wordt en tevreden collega’s. Allemaal redenen waarom teambuilding zo belangrijk is op de werkvloer!