Incentive reizen, een tof bedrijfsuitje met deze 5 trends!

incentive reizen

Een beloning voor het harde werk of het vieren van behaalde resultaten. Een incentive reis in het buitenland is dé manier om de behaalde successen met je team te vieren, en het zorgt ook nog eens voor teambuilding! Maar waar begin je? Met deze vijf trends in incentive reizen verzeker je jouw team met een goed georganiseerde en veelzijdige reis!

1. Best of both worlds: een workation

Een workation, eigenlijk geeft de naam het al weg: een combinatie van werk en vakantie. Het is tijd om je vertrouwde kantoor te verruilen voor oogverblindende bestemmingen als Barcelona, Ibiza of Marrakech. Omgeven door azuurblauw water of een schitterend panorama van een wereldstad krijg je inspiratie en talloze nieuwe ideeën. Workation locaties zijn voorzien van supersnelle wifi, rustige werkruimtes en een koffiezetapparaat met de beste koffie (en thee). Met op de achtergrond het zachte geruis van de zee is dit dé plek om aan de slag te gaan. Na afloop van de workation keer je uitgerust en vol met nieuwe ideeën en energie terug!

2. Stap in een andere cultuur!

Authenticiteit is het nieuwe luxe! Incentive bestemmingen bieden gasten de kans om andere culturen te ervaren terwijl ze op reis zijn. Treed in de voetsporen van Gaudí in de iconische Sagrada Familia van Barcelona. Of geniet van de uitgebreide Portugese keuken in Lissabon, de geboorteplaats van de pasteís de nata. Uit onderzoek blijkt dat reizigers betekenisvolle connecties willen hebben met de plaatsen die ze bezoeken. Een inheemse ervaring in een vreemd land opent je ogen! Bovendien helpt het leren kennen van andere culturen om elkaar beter te begrijpen, elkaar verschillen te respecteren en om van elkaar te leren!

3. Wellness, helemaal opgeladen naar huis

Toppresteerders doen het hele jaar door hun best om al hun targets te bereiken. Door deze onvermoeibare inspanningen – of het nou via Zoom, Teams, of in real life is – hebben veel mensen de behoefte om even volledig op te laden. Reden te meer om met je team voor wellness te gaan! Trakteer je lichaam en geest met een mindful yoga-activiteit, waarin jij en je collega’s nog verrassend soepel blijken te zijn! Of wat dacht je van een duik in een heetwaterbron, wat je huid én gemoedstoestand wonderen zal doen. Op deze manier kom je pas écht ontspannen terug van jouw incentive reizen.

4. Verbeter de wereld, begin bij je reis!

Duurzame incentive reizen is van groot belang voor de toekomst. Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat jouw reis zo min mogelijk impact heeft om de bestemming die je bezoekt. Tegenwoordig werken veel reisorganisaties met duurzame accommodaties. Daarnaast boekt TripBuilders de activiteiten die je onderneemt direct in Dit zorgt ervoor dat de lokale ondernemers van deze toffe trips de beloning krijgen die ze verdienen, wel zo eerlijk! Ook jijzelf kan je steentje bijdragen. Vergeet bijvoorbeeld niet om je herbruikbare waterfles mee op reis te nemen!

5. Comfortabel en groen met de trein

Natuurlijk wordt het steeds populairder om ook op een duurzame manier van A naar B te reizen! En hierin maakt de trein een comeback. Terwijl je met de trein naar de mooiste bestemmingen reist, stoot je veel minder CO2 uit. Op deze manier verklein en beperk je je ecologische voetafdruk. Bijkomend voordeel is dat reizen met de trein tegenwoordig comfortabel, en misschien wel luxer is dan het meest gekozen alternatief: het vliegtuig. Terwijl je tussen de frisgroene bergen van Andalusië zoeft doe je de ene na de andere schilderachtige stad aan. Welkom aan boord!